Aanvraag isolatie

Isolatie aanvraag

Hoe duurzaam wonen in 2024?

Werd jouw huis gebouwd voor 1975? Dan zit er waarschijnlijk een luchtlaag tussen de binnen- en de buitenmuur. Vroeger werden deze muren zelden geïsoleerd, terwijl dat vandaag de regel is. Het goede nieuws is dat spouwmuurisolatie al op één dag aan te brengen is en een zeer beperkte terugverdientijd kent. Het is zelfs één van de eenvoudigste manieren om een gunstigere EPC-waarde te bekomen.

Is jouw dak nog niet geïsoleerd? Dan is het aanbrengen van dakisolatie één van de beste investeringen die je kan doen. Een niet geïsoleerd dak is per slot van rekening verantwoordelijk voor maar liefst 35% van het warmteverlies. Je voelt het dus meteen op de energierekening. In de praktijk is de investering ook nog eens beperkt, dankzij de vele premies en subsidies.

Heeft jouw woning een kruipkelder? Lekker handig! Maar in de praktijk is het ook een bron van warmteverlies. Dat is ook het grootste nadeel ervan: energetisch is een kruipkelder nadeliger dan een woning die op de vrije grond werd gebouwd. Gelukkig kan het ook in jouw voordeel spelen.

Heb je geen kruipkelder en wil je toch de vloer isoleren? Dan zal je niet anders kunnen dan de vloer van bovenaf te isoleren. Hierbij moet de vloer worden opengebroken.

Wil jij besparen & duurzaam wonen?

Een spouwmuurisolatie is een budgetvriendelijke oplossing voor de isolatie van bestaande muren. De spouw, ook wel tussenruimte genoemd, vullen we op met isolatiemateriaal. Vooral woningen die gebouwd zijn voor 1975 vereisen een dergelijke ingreep. De isolatie verloopt niet alleen heel snel, maar in een mum van tijd heb je bovendien je investering terugverdiend.

Een dakisolatie is eveneens een noodzakelijke investering. Wanneer je dak niet geïsoleerd is, gaat er bijzonder veel warmte verloren. Door je dak te laten isoleren, bespaar je ermee op je energierekening en maak je aanspraak op verschillende premies en subsidies.

Kelderisolatie laten aanbrengen is dan weer uitermate interessant als je over een kruipkelder beschikt. Het grote voordeel dat je jezelf hierbij cadeau doet, is dat je geen vloeren hoeft open te breken. Zo spaar je geld én tijd uit. Wanneer een kruipkelder ontbreekt en je je vloer wil laten isoleren, zijn breekwerken onvermijdelijk. Vloerisolatie werkt energiebesparend en zorgt voor een hogere vloertemperatuur.

Neem vandaag nog contact op met ons!

Ga naar de bovenkant