KELDERisolatie 2017-09-05T21:50:56+00:00

In tegenstelling tot wat heel wat mensen denken is een woning met kruipkelder nog slechter voor je energiefactuur dan een woning die op de vrije grond gebouwd is. Dit komt omdat er in een kelder meer luchtcirculatie en vocht aanwezig is. Deze nadelige eigenschappen kan je echter wel in je voordeel gebruiken als je besluit om de kruipkelder te isoleren.

Wanneer je een bestaande woning wil isoleren volgens de laatste normen zal je al snel constateren dat de vloerisolatie een belangrijke rol speelt bij het warmteverlies. Heb je het geluk dat je over een kelder of kruipkelder beschikt, dan kan je deze snel en efficiënt laten isoleren zonder de vloeren open te breken. Dit bespaart je niet alleen veel tijd maar ook een pak geld en verbouwingswerken. De kruipkelder isoleren kan gebeuren met verschillende methoden en isolatiematerialen.

Kruipkelder isoleren met PUR schuim

Als er heel wat leidingen op het plafond bevestigd zijn is het niet altijd even makkelijk om isolatieplaten te plaatsen. In dat geval kan je overwegen om PUR spuitisolatie aan te laten brengen. Deze isolatie hecht zich perfect aan het plafond en zorgt ervoor dat elk kiertje perfect gevuld wordt.