SPOUWMUURisolatie 2017-09-05T16:31:55+00:00

Het isoleren van spouwmuren is een investering die je woning energiezuinig, comfortabel en veilig maakt. Goed voor een lagere energierekening, maar ook voor je gezondheid en het milieu. Is je huis gebouwd tussen 1920 en 1980, dan is deze investering waarschijnlijk ook mogelijk bij jouw woning.

Wat is een spouwmuur en wanneer is spouwmuurisolatie mogelijk?

Het isoleren van de spouw is een specifieke vorm van gevelisolatie die alleen toegepast kan worden wanneer het gebouw spouwmuren heeft. Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen 3 à 6 centimeter open ruimte. Die tussenruimte noemen we de spouw, welke gevuld kan worden met isolatiemateriaal.

Na-isoleren van de spouw: Hoe werkt het?

Wanneer je woning gebouwd werd tussen 1920 en 1975 is de kans groot dat je een spouwmuur hebt die nog niet geïsoleerd is. In dit geval kan je de muren makkelijk laten na-isoleren. Spouwmuurisolatie wordt door Salvum Energy van buitenaf aangebracht. In de voegen worden gaatjes gemaakt waar de isolatie doorheen gespoten wordt. De gaatjes worden na afloop weer keurig dichtgemaakt in dezelfde kleur als het voegwerk.

Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat er geen sloopwerk of hinder aan te pas komt. De isolatie kan op minder dan één dag geplaatst worden wat ook de prijs ten goede komt. Als terugverdientijd moet je rekenen op een termijn van 1 à 5 jaar.