SALVUM ENERGY
Duurzaam wonen is een totaalconcept. Want wat ben je met kelderisolatie wanneer het dak jou laat verkleumen tot het bot? Daarom strekken onze diensten zich over 5 verschillende domeinen uit.
SALVUM ENERGY
Duurzaam wonen is een totaalconcept. Want wat ben je met kelderisolatie wanneer het dak jou laat verkleumen tot het bot? Daarom strekken onze diensten zich over 5 verschillende domeinen uit.
SPOUWMUURisolatie
Werd jouw huis gebouwd voor 1975? Dan zit er waarschijnlijk een luchtlaag tussen de binnen- en de buitenmuur. Vroeger werden deze muren zelden geïsoleerd, terwijl dat vandaag de regel is. Het goede nieuws is dat spouwmuurisolatie al op één dag aan te brengen is en een zeer beperkte terugverdientijd kent. Het is zelfs één van de eenvoudigste manieren om een gunstigere EPC-waarde te bekomen.
Wat & wanneer?
Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een economisch vriendelijke oplossing voor het isoleren van bestaande muren. Hierbij wordt de tussenruimte of spouw gevuld met isolatiemateriaal. Het is vooral interessant bij oudere woningen die gebouwd werden tussen 1920 en 1975. De isolatie kan snel worden aangebracht, meestal zelfs al binnen één dag. De terugverdientijd is heel beperkt en bedraagt een tot vijf jaar.
Hoe het werkt
In de voegen van de muur worden kleine gaatjes gemaakt om de spouw te bereiken. Hierna wordt het isolatiemateriaal tussen de twee muren gespoten tot zelfs het kleinste hoekje is gevuld. Dit wordt zorgvuldig gedaan opdat het isolatiemateriaal de tijd krijgt om de spouw goed te vullen. Na afloop worden de gaatjes opnieuw gedicht in dezelfde kleur als het voegwerk, opdat je niets van de na-isolatie hoeft te merken. Buiten dan op jouw energierekening. Kortom: het isoleren van de spouwmuur is niet alleen heel eenvoudig, maar ook uiterst goedkoop.
DAKisolatie
Is jouw dak nog niet geïsoleerd? Dan is het aanbrengen van dakisolatie één van de beste investeringen die je kan doen. Een niet geïsoleerd dak is per slot van rekening verantwoordelijk voor maar liefst 35% van het warmteverlies. Je voelt het dus meteen op de energierekening. In de praktijk is de investering ook nog eens beperkt, dankzij de vele premies en subsidies.
Wat & wanneer?
Vooral bij oudere woningen is het dak vaak nog niet geïsoleerd. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden die afhankelijk zijn van de staat van het dak. Indien er een onderdak aanwezig is, kan er bijvoorbeeld glaswolisolatie worden aangebracht. Maar wanneer je de beschikbare ruimte optimaal wilt benutten, zijn isolatieplaten een beter idee. En we hoeven vast niet te zeggen dat de oplossingen bij een plat dak anders zijn dan bij een hellend dak? Elk type dak heeft nu eenmaal zijn favoriete oplossingen. Logischerwijs komt de dienstverlening van Salvum dan ook van pas, want wij kiezen niet alleen voor uitstekende isolatiewaarden maar ook voor economische voordelen.
Hoe het werkt
De exacte werkwijze is afhankelijk van de aangebrachte isolatie en het onderscheid tussen binnen- en buitenisolatie. Bij binnenisolatie wordt isolatiemateriaal (platen, schuim of spuitisolatie) aangebracht. Een dampscherm maakt het vervolgens af. Bij buitenisolatie is het iets ingewikkelder omdat eerst de bestaande dakbedekking wordt verwijderd, waarna het isolatiemateriaal op de dakspanten wordt aangebracht. Dat is vooral interessant in het kader van bredere renovatieprojecten.
KELDERisolatie
Heeft jouw woning een kruipkelder? Lekker handig! Maar in de praktijk is het ook een bron van warmteverlies. Dat is ook het grootste nadeel ervan: energetisch is een kruipkelder nadeliger dan een woning die op de vrije grond werd gebouwd. Gelukkig kan het ook in jouw voordeel spelen.
Wat & wanneer?
Ben je van plan om vloerisolatie aan te laten brengen en beschik je over een kruipkelder? Dan kan je daar de voordelen van plukken. In de plaats van vloeren open te breken kan je beter kelderisolatie aanbrengen. Dat is niet alleen veel goedkoper maar het gaat bovendien ook sneller. Hierbij isoleren wij het plafond en/of de bodem van de kruipkelder. Het isoleren van het plafond krijgt daarbij de voorkeur, maar is niet altijd mogelijk.
Hoe het werkt
De exacte isolatiemethode moet steeds in de praktijk worden nagegaan. Meestal zullen wij het plafond isoleren. Op basis van de praktische omstandigheden wordt het beste en goedkoopste isolatiemateriaal gekozen. Indien er veel leidingen op het plafond lopen, is het plaatsen van isolatiemateriaal geen goed idee. In zo’n geval wordt PUR-isolatieschuim aangebracht. Bij vochtproblemen kan het tot slot wenselijker zijn om de keldervloer te isoleren.
VLOERisolatie
Heb je geen kruipkelder en wil je toch de vloer isoleren? Dan zal je niet anders kunnen dan de vloer van bovenaf te isoleren. Hierbij moet de vloer worden opengebroken.
Wat & wanneer?
Vloerisolatie breng je aan wanneer je niet over een kruipkelder beschikt. Dan ben je nu eenmaal verplicht om de vloer van bovenaf te isoleren. Door de vloer te isoleren bespaart een gemiddeld gezin tot 7 m³ aardgas per jaar. Maar bovendien is het isoleren van de vloer ook een goed idee voor zij die graag blootsvoets rondlopen, want de gemiddelde vloertemperatuur loopt op tot 20°C. En daar heb je niet eens vloerverwarming voor nodig!
Hoe het werkt
In dit geval wordt de isolatie onder de vloer aangebracht. Het kan gaan om isolatieplaten, maar ook om isolatiekussens of gespoten PUR. De vloer moet met andere woorden worden opengebroken. Omdat er heel wat leidingen in de vloer lopen, ga je best niet zelf aan de slag. Bij Salvum staan we jou graag bij. Neem contact met ons op voor meer informatie.
VOCHTbestrijding
Heb je last van opstijgend vocht? Dan volstaat het enkel isoleren niet maar moeten eerst de vochtproblemen worden aangepakt. Salvum is gespecialiseerd in vochtbestrijding en de behandeling van vochtdoorlatende muren.
Wat & wanneer?
Vochtbestrijding is noodzakelijk bij opstijgend vocht. Vooral bij oudere vochtdoorlatende muren en in gebieden met veel grondwater is zo’n vochtbestrijdende voorbehandeling noodzakelijk. Ook bij de verdere isolatie houden we daar rekening mee, bijvoorbeeld door de vloer en niet het plafond van de kelder te isoleren. Vochtbestrijding is nu eenmaal een totaalproject waardoor een offerte op maat zich opdringt.
Hoe het werkt
Bij vochtbestrijding wordt eerst en vooral de kern van het probleem onderzocht. De inspectie van de muur en het stellen van de juiste diagnose is dan ook cruciaal. Daarna bepalen wij de vervolgstappen. Vaker wel dan niet zullen we de muur met een vochtbestrijdend middel moeten injecteren. Hiervoor worden gaten in de muur geboord waarin we het vochtwerend middel spuiten. Afhankelijk van de diagnose moet dit eventueel onder hoge druk gebeuren. De gaten worden vervolgens gedicht en de muur krijgt de tijd om te drogen. Nadien kan de muur worden afgewerkt en geïsoleerd.
Drie divisies, ongelofelijke dienstverlening
De diensten van Salvum zijn heel divers, maar duurzaamheid staat altijd centraal. Het gaat stuk voor stuk om betaalbare oplossingen en dit zowel voor bestaande als voor nieuwe woningen. Dat bewijzen ook onze drie divisies.
GRATIS OFFERTE
Voor niets gaat de zon op. Waardoor je al snel jouw eigen energie opwekt. Geen zorgen: bij ons is een offerte aanvragen 100% gratis. Wij maken vrijblijvend een prijsinschatting voor onze duurzame reinigingswerkzaamheden en onze energetische en isolerende oplossingen. Waardoor jij enkel aan besparen hoeft te denken.
ONZE PARTNERS
Maatschappelijke zetel: Sledderlo 6 , 3600 Genk · Kantoor + Magazijn: Rijksweg 603 · 3630 Maasmechelen (enkel op afspraak) · info@salvum.be · T: 089 515 914
Copyright © 2019 Salvum BVBA · Powered by Master-Y.com